Skip to main content

Viola van Rossum

In 2000 ben ik afgestudeerd als HBO milieukundige aan InHolland en GAS Milieuwetenschappen & technologieën aan de UGent. Mijn professionele loopbaan startte als milieuambtenaar en 2 jaar later bij de Provincie West-Vlaanderen als gebiedswerker Milieu. Als gebiedswerker was ik het eerste aanspreekpunt voor gemeente omtrent milieu, natuur & duurzaamheid, omgeving in de ruime zin.

Vanaf 2007, tijdens de opleiding tuin & landschapsarchitect aan de Hogent, op zelfstandige basis aan het werk als assistent veiligheid, energie, milieu & tuin voor L8-architecten.  Op dezelfde moment ook onderzoeksmedewerkster aan KASK interieurvormgeving, een onderzoeksproject rond nieuwe materialen. En de impact op het milieu & omgeving in kaart brengen. Binnen de afdeling Design & Interieur werden deze materialen toegepast in ontwerpen en afstudeerprojecten.

In 2011 gestart voor de Groep Verhelst als deskundige na-isolatie, de ‘Isolatiedokter’. In kader van de isolatiesubsidies voor particulieren adviseren, opmetingen en offerten opmaken voor spouwisolatie en dakisolatie.

Na het behalen van het diploma tuin- en landschapsarchitect in 2011 ook gestart bij Regionaal Landschap Meetjesland. Waar vooral gewerkt werd aan thema’s zoals: Trage Wegen, bomenplannen, klimaatplannen en natuurvriendelijke speelplekken.

Pavio is opgericht in 2018 en biedt nu de combinatie van duurzaamheid, energie, milieu en de omgeving onder één dak. Gaat het nu om de toetsing van een onderneming in functie van duurzaamheid tot het klimaatgezond maken van de omgeving, bij Pavio kunt U zeker terecht.